Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie po włosku

 

Skład:
4 duże brzoskwinie

3 łyżki siekanych migdałów lub orzechów

1/4 szklanki cukru

łyżka wiśniówki

łyżeczka startej skórki cyt.

1/2 szklanki  białego wina + szklanka bitej śmietany (niekoniecznie)

 

Sposób wykonania:
Brzoskwinie przekroić, wyjąć pestki, ułożyć w ogniotrwałym naczyniu. Migdały
lub orzechy wymieszać z cukrem, wiśniówka i skorka cytr., nałożyć w miejsce
po pestkach, polać winem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 10-15
min. Podawać zimne z dodatkiem bitej śmietany lub bez.

2 comments for “Brzoskwinie po włosku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *