Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna kapusta z grochem

Składniki:

  • 20 dag niełuskanego grochu
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • liść laurowy
  • vegeta
  • pieprz
  • 3 ziarenka ziela angielskiego

Sposób wykonania:

  1. Groch zalać woda i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczył około 1 godziny.
    W między czasie kapustę poszatkować, dodać do niej olej, liść laurowy oraz ziele angielskie.
    Podlać jeszcze odrobiną wody i gotować na małym ogniu do miękkości.
    Wówczas dodać roztarty groch i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku Vegetą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *