Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczkowy przysmak na zimę  Iwony

Składniki:

  • 1 kg kabaczka
  • 25 dkg  małych pieczarek
  • 2  czerwone papryki
  • 3 średnie cebule
  • 4 średnie pomidory
  • 4-5 ząbków czosnku
  • gałązka  tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek


    Sposób przyrządzenia:

    Kabaczki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Papryk  umyć ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić i razem z obraną cebulą pokroić w pół talarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i  pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać pozostałe składniki i przeciśnięty przez praskę  czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 15 minut, przełożyć  do umytych i wyparzonych słoiczków. Pasteryzować  10 -15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *