Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze śledzia

Skład:

6-8 ziemniaków
1 cebula
200g filetów ze śledzia bałtyckiego
2,5 łyżeczki soli
2,5 łyżeczki białego pieprzu
2 łyżeczki suszonego kopru
0,2 l mleka
1 jajko

Sposób wykonania:

Pokrój cebulę, obierz na cienkie plasterki ziemniaki. Ułóż w rondlu warstwami ziemniaki i rybę, zaczynając i kończąc ziemniakami. Polej mieszaniną mleka z jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i koprem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około godzinę. Do mieszaniny z jajkiem można dodać ser. Podawaj z burakami lub utartą marchewką.

 

4 comments for “Zapiekanka ze śledzia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *