Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta duszona w winie Eweliny

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 200 ml czerwonego wina
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 goździków
  • 1.2 laski cynamonu
  • sól
  • cukier
  • ocet, sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać poszatkowaną kapustę i smażyć razem około 5 minut.
    Po tym czasie wlać wino i wrzucić wszystkie przyprawy.
    Dokładnie wymieszać i nadal gotować około 45 minut.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą, cukrem, octem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *