Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna cebula w marynacie

Składniki:

  • 1 kg cebulek
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • koper

    Zalewa:

  • 1,5 l wody
  • 5 dag soli
  • 5 dag cukru
  • 1 szkl. octu 10 %

Sposób wykonania:

  1. Obrane cebulki sparzyć wrzątkiem, po czym przelać je zimną woda i ułożyć w słoikach.
    Dodać do każdego ziarenka pieprzu, ziela, liść laurowy oraz koper.
    Następnie wodę zagotować z dodatkiem soli, cukru i octu.
    Gorącą zalewą zalać cebulę.
    Słoiki zamknąć i pasteryzować  około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *