Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi pieczone w foli

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 6 łyżek masła
  • sok z 1 cytryny
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
     


Sposób wykonania:
$ łyżki masła wymieszać z posiekanym koperkiem i natką pietruszki po czym włożyć do prostaków.
Następnie oprószyć  ryby solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Następnie ułożyć ryby  na kawałkach folii aluminiowej posmarowanych resztą masła.
Szczelnie zawinąć i ułożyć na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *