Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina w curry

Składniki:

• 1/2 kg chudej wołowiny
• 2 duże cebule
• 4 marchewki
• 1/2-3/4 szklanki oleju sojowego
• curry
• sok z 1/2 cytryny
• sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, posolić i skropić sokiem z cytryny. Obficie posypać curry. Wymieszać i odstawić do lodówki.
W rondlu zagrzać olej. Marchewkę oskrobać, pokroić w talarki i wrzucić do rondla, dusić aż będzie zupełnie miękka i zacznie się rumienić. Cebulę posiekać i wrzucić do zrumienionej marchewki, gdy cebula się zeszkli, dodać mięso. Dusić na małym ogniu mieszając aż będzie miękkie. Można podlać odrobiną wody.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *