Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z papryką

Składniki:

  • 4 plastry boczku surowego
  • 2 cebule
  • 1 kg. papryki czerwonej
  • 50 dag. pomidorów
  • 25 dag. ryżu
  • 250ml. soku pomidorowego
  • 2 łyżeczki curry
  • sól
  • cukier

    Przygotowanie:
    Boczek podsmażyć i wyjąć z tłuszczu. Na tłuszcz włożyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę, a gdy się podsmaży – dołożyć oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę .Dusić do miękkości. Wlać sok pomidorowy i pokrojone w ćwiartki pomidory oraz przyprawy. Podgotować 2-3 minuty, wrzucić ugotowany ryż i wymieszać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *