Składniki:
• 60 dag wołowiny
• 15 dag cebuli
• 10 dag marchewki
• 10 dag selera
• 5 dag pietruszki
• 1i1/2 szklanki rosołku z kostki
• majeranek
• tymianek
• ocet winny
• sól
• pieprz
• cukier
• czosnek
• olej
Sposób przyrządzenia:
Marchew seler i pietruszkę obrać, pokroić w kosteczkę i ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i podsmażyć na patelni. Mięso pokroić w kosteczkę, dodać do patelni dolać trochę octu winnego, przyprawić i wycisnąć czosnek. Dusić około 5-7 minut. Dolać rosołek i nadal dusić. Po uduszeniu podawać razem z odsączonym z wody warzywami (ciepłymi). Można wymieszać lub podawać oddzielnie.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)