Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciastka śmietankowe

Znakomite do wykonania dla początkujących
Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • Szklanka gęstej, kwaśnej śmietany
  • Mąka ( tyle ile się wgniecie, 3-4 szklanek )
  • Dżem

Sposób przyrządzenia:
Margarynę, śmietanę i mąkę wyrabiać, aż zacznie odchodzić od ręki. Wygodnie jest wyrobić mikserem na najmniejszych obrotach, podsypując mąką, aż powstanie elastyczne, trochę gumowe ciasto, które zacznie odchodzić od ścianek miski.
Ciasto jest na pewno dobrze wyrobione, jeżeli da się rozwałkować bez podsypywania mąką. Jeśli jest inaczej, należy jeszcze dodać mąki i jeszcze wyrabiać.
Rozwałkowujemy bardzo cienko i wykrawamy krążki małą szklanką i taką samą ilość krążków z dziurką wykrawaną np. zakrętką od solniczki.
Przenosimy je na blachę ( posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia ) ostrożnie, ponieważ szybko się odkształcają. Można je układać blisko siebie, niewiele urosną. Nakłuwamy ciastka widelcem, aby podczas pieczenia nie porobiły sie pęcherze.
Pieczemy w bardzo gorącym piekarniku ( gorące powietrze 200°C ), ok 225°C, przez 10-15 min., aż lekko się zarumienią.
Krążki z dziurką obsypujemy cukrem pudrem i przyklejamy na krążki całe, posmarowane dżemem lub konfiturą.
Łatwe w wykonaniu, wygodne, nie trzeba ciasta schładzać, nie musi rosnąć i szybko się piecze.
Małe słodkie „conieco” do niedzielnej kawy. Smacznego!

1 comment for “Kruche ciastka śmietankowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *