Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapelusze borowików panierowane

Składniki:

  • 8 dużych kapeluszy borowików lub pieczarek
  • sól, pieprz
  • mąka
  • jajko bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, makę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wspaniale smakują z ziemniakami piure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa.
Przepis nadesłała na II edycję konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *