Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z dynią i jabłkiem

Składniki:

  • 2 sznycle z indyka
  • 300 g miąższu z dyni
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki masła
  • 150 ml bulionu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 2 liście laurowe

Sposób wykonania:

  1. Obraną dynię pokroić w kostkę i gotowac około 10 minut.
    W między czasie mięso oprószyć sola oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 8 minut.
    Pod koniec pieczenia podlać bulionem wymieszanym z kurkumą.
    Następnie obrane jabłko pokroić i razem z dynią przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *