Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z pieczarkami

Składniki:

  • cebula
  • 6 pieczarek
  • Sól
  • pieprz
  • 100 g brązowego ryżu
  • główka kapusty
  • 2 pomidory
  • garść koperku
     

Sposób wykonania:

  1. Kapustę sparzyć wrzątkiem po czym oddzielić pojedyncze liście.
    Następnie cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
    W miedzy czasie ryż ugotować według opisu na opakowaniu po czym wymieszać z pieczarkami i cebula.
    Farsz rozłożyć na liściach kapusty i zawinąć gołąbki, które przełożyć do rondelka, zalać wrzątkiem i trzymać na małym ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie dodać kawałki pomidorów ora posiekany koperek.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *