Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaronowe risotto

Składniki:

  • 20 dag drobnego makronu (np.gwiazdki)
  • 5 dag boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 cebuli
  • 1 marchewka
  • 1/2 gałązki selera naciowego
  • 2 łyzki zielonego groszku (może byc mrozony)
  • 11/2 l rosołu z kostki 
  • 2 łyżki tartego sera
  • posiekana natka pietruszki
  • sól

Wykonanie:
Boczek, marchewkę, seler i cebulę drobno posiekać, udusić na tłuszczu na małym ogniu, aż warzywa staną się miękkie i przezroczyste. Dodać groszek posolić, przykryć pokrywką i dusić dalej około 10 minut. wlać gorący rosół i gotować dalszych 20 minut, wsypać makaron i dogotować około 10 minut.Posypać natką, dodać tarty ser i wymieszać.
Przepis nadesłałą na II Edycję Konkursu Renata Dusza 27-300 Lipsko ul.Śniadeckiego 3a/18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *