Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolki i szparagów

Składniki;

  • 60 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag gotowanych szparagów
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietanki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • łyżka masła
  • sól

    Sos:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • cebula
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Fasolkę pokroić na małe kawałki, które zalać osoloną wodą i ugotować.
      W między czasie jajka roztrzepać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki, szczypta soli ora pieprzu.
      Wylać powstałą masę na patelnie z rozgrzanym masłem i smażyć do ścięcia.
      Wówczas omlet pokroić na paski i dodać do odcedzonej i ostygniętej fasolki.
      Dodać jeszcze posiekaną cebulę i pokrojone szparagi.
      Skropić całość olejem oraz octem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *