Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik w polewie

Składniki:

 

  • 1 kg sera
  • 10 jajek
  • kostka masła
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki mąki
  • torebka budyniu waniliowego
  • cukier waniliowy
  • 1 szkl. rodzynek
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • gotowa polewa czekoladowa
  • płatki migdałowe

 

 

Sposób wykonania:
Do masła dodać cukier i cukier waniliowy, całość odkładnie utrze c po czym nie przerywając ucierania dodawać ser, mąkę oraz budyń.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 80 minut.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć ale ciasto pozostawić w nim jeszcze na około 15 minut.
Przed podaniem polać polewą przygotowana według opisu na opakowaniu  i posypać płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *