Składniki:
- 1 kg sera
- 10 jajek
- kostka masła
- 2 szkl. cukru pudru
- 2 łyżki mąki
- torebka budyniu waniliowego
- cukier waniliowy
- 1 szkl. rodzynek
- tłuszcz
- bułka tarta
- gotowa polewa czekoladowa
- płatki migdałowe
Sposób wykonania:
Do masła dodać cukier i cukier waniliowy, całość odkładnie utrze c po czym nie przerywając ucierania dodawać ser, mąkę oraz budyń.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną piane, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 80 minut.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć ale ciasto pozostawić w nim jeszcze na około 15 minut.
Przed podaniem polać polewą przygotowana według opisu na opakowaniu i posypać płatkami migdałowymi.