Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni i marchewki

 

Składniki:

  • 80 dag dyni
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 1 l bulionu
  • sok z pomarańczy
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • mały kubek śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 3 gałązki tymianku

     

Sposób wykonania:

  1. Obrana dynię, marchewkę i cebule pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem.
    Skropić całość sokiem z pomarańczy i smażyć około 8 minut.
    Po tym czasie wlać bulion, dodać tymianek i trzymać na małym ogniu do miękkości składników.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wyjąc z zupy tymianek a dodać śmietanę. Całość zmiksować i gotować ostanie 5 minut.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *