Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z dyni, kiełbasy i papryki

Składniki:

  • 1,5 kg dyni
  • 3 czerwonej papryki
  • 2 cebule
  • ½ kg kiełbasy
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • chili
  • olej
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Dynie pokroić w kostkę po czym udusić na rozgrzanym oleju.
      W między czasie kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do dyni.
      Na patelni po smażeniu kiełbasy poddusić paprykę pokrojoną w kostkę oraz cebulę pokrojoną w talarki i również przełożyć do dyni.
      Na sam koniec dodać jeszcze przecier pomidorowy.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz chili.
      Trzymać na małym ogniu ostanie 5 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *