Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z mielonym i grzybami

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 25 dag grzybów
  • 25 dag makaronu świderki
  • cebula
  • olej
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • natka pietruszki
  • 1/3 szkl. wrzącej wody

    Sposób wykonania;
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej mięso.
    Trzymać na ogniu aż całość się podsmażyć, wówczas dodać podgotowane grzyby pokrojone w plastry.
    Całość zalać wrzątkiem i zagęścić mąką.
    Doprawić do smaku i  podawać z makaronem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *