Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z anyżem

Składniki:

  • 800g filetów z indyka
  • 3 anyże gwiazdkowe
  • 1 łyżeczka pieprzu seczuanskiego
  • 1 łyżka ziaren fenkułu
  • 4 goździki
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru-pudru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 50ml bulionu drobiowego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kawałki. Sos sojowy wymieszać z przyprawami i cukrem-pudrem. Mięso ułożyć w tej marynacie i pozostawić przez 6 godzin. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Wlewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i dusimy jeszcze przez ok.40 minut. Podajemy z ryżem i np. ze świeżymi pomarańczami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *