Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada czekoladowo-kokosowa

Składniki na ciasto:
• 4 paczki herbatników – zmielić
• 10-12 łyżek słodkiej śmietany
• 10 dag masła 1 cukier waniliowy
• 12 dag cukru pudru

Wszystkie składniki razem zagnieść.

Składniki na masę:
• 6 łyżek słodkiej śmietany
• 10 dag wiorek kokosowych
Wymieszać i zostawić na 10 minut.

  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 2 kieliszki wódki
  • 4 łyżki kakao

Wykonanie:
Ciasto rozwałkować na pergaminie. Składniki masy wymieszać razem. Rozłożyć na rozwałkowane ciasto masę kokosową i zwinąć w roladę. Odstawić do lodówki na 4 godziny zawinięte w pergamin. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *