Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Avocado z boczkiem

Składniki:

  • 15 dkg boczku pokrojonego w plastry
  • 2 avocado
  • 3 żabki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Boczek pokroić w paseczki. Patelnie rozgrzać, dodać boczek, powoli podgrzewać aż staną się chrupiące. Część wytopionego tłuszczu odlać. Do skwarków i pozostałego tłuszczu wlać ¼ szklanki wody, dodać pokrojony drobno czosnek, sok z cytryny, cukier, gotować powoli. W międzyczasie obrać avocado, pokroić na ćwiartki, ułożyć na półmisku i polać sosem z patelni. Posypać natką pietruszki i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *