Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica po debreczyńsku

 

Skład:

1,5 kg polędwicy wołowej

250 g wędzonego boczku

2 cebule

250 g pieczarek

10 g papryki

4 g kminku

1 kg pomidorów

Sól

 

Sposób wykonania:

Posiekaną cebulę przesmażyć razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem. Dodać zmielony kminek oraz obrane ze skóry pomidory. Na tym położyć polędwicę, posolić i dusić na wolnym ogniu. Pieczarki pokrajać i przesmażyć. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Polędwicę powtórnie włożyć do garnka wlać sos, dodać pieczarki. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z ziemniakami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *