Składniki:
- mrożone ciasto
- kostka masła
- ½ szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 200 g migdałów, orzechów, pestek słonecznika, płatków czekoladowych, pestek dyni
Syrop:
- ½ szkl. cukru
- 2 łyzki miodu
- ¼ łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania:
- Ciasto lekko rozmrozić po czym, przekroić na dwie równe części ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec aż ciasto się zarumieni.
W między czasie masło, cukier, kakao, orzechy, migdały, czekoladę oraz pestki słonecznika i dyni zmiksować.
Powstałą masę rozsmarować na podpieczonym blacie i przykryć drugim.
Następnie cukier rozpuścić w odrobinę wody, dodać miód i trzymać na małym ogniu do zgęstnia, wówczas polać wierzch ciasta.