Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka z papryką i ziarnami słonecznika

Składniki:

  • 50 dkg filetu z piersi indyka
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki obranych ziaren słonecznika
  • 1 papryka
  • ½ szklanki bulionu mięsnego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na suchej, rozgrzanej patelni lekko wyprażyć ziarna słonecznika. Umyty i osuszony filet z indyka, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej filet. Paprykę oczyścić, pokroić w plastry, dodać na patelnię, chwilę smażyć, dodać słonecznik i po kilku minutach całość podlać bulionem.  Dusić powoli obracając filet aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Skorygować smak przyprawami i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *