Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki wołowe ze śliwkami i oliwkami

Składniki:

  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 20 dag suszonych śliwek
  • 20 dag pieczarek
  • 3 strąki zielonej papryki
  • 3 czerwone cebule
  • 20 dag zielonych oliwek
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • 3 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. musztardy miodowej
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki majeranku
     

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso pokrojone w kostkę i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    W między czasie papryki pokroić w kostkę, cebulę w plastry a pieczarki przekroić na pół.
    Następnie mięso odsączyć z marynaty i nadziewać go na szpadki przeplatając śliwkami, boczkiem, pieczarkami, papryką, cebulą oraz oliwkami.
    Piec na ruszcie na rumiano.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *