Składniki:
- 50 dag polędwicy wołowej
- 30 dag wędzonego boczku
- 20 dag suszonych śliwek
- 20 dag pieczarek
- 3 strąki zielonej papryki
- 3 czerwone cebule
- 20 dag zielonych oliwek
- sól
- pieprz
Marynata:
- 3 ząbki czosnku
- 1/3 szkl. musztardy miodowej
- 3 łyżki oleju
- 4 łyżki majeranku
Sposób wykonania:
- Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso pokrojone w kostkę i wstawić do lodówki na 3 godziny.
W między czasie papryki pokroić w kostkę, cebulę w plastry a pieczarki przekroić na pół.
Następnie mięso odsączyć z marynaty i nadziewać go na szpadki przeplatając śliwkami, boczkiem, pieczarkami, papryką, cebulą oraz oliwkami.
Piec na ruszcie na rumiano.