Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki w białej kapuście

 

Składniki:

  • główka białej kapusty
  • 2 kg ziemniaków
  • cebula
  • 2 jajka
  • masło
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:
Kapustę zalać wrzątkiem i trzymać na małym ogniu aż zaczną odchodzić liście.
W między czasie obrane ziemianki zetrzeć na tarce po czym wymieszać je z jajkami oraz posiekaną i podsmażoną cebulą.
Farsz przełożyć do rondelka i gotować na małym ogniu aby powstały płyn odparował.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liście kapusty ostudzić  po czym nakładać na nie farsz i zawijać.
Gołąbki przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Podlać wodą i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 1 godzinę.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *