Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carpaccio z tuńczyka z cytryną

Składniki:

  • 300 g świeżego tuńczyka
  • starta skórka z 2 cytryny
  • 7 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • garść rukli
  • 2 łyżki parmezanu

    Sposób wykonania:
    Tuńczyka wstawić do zamrażalki na około godzinę.
    Po tym czasie wyjąć i pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na półmisku.
    Następnie sok oraz skórkę z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Sosem polać tuńczyka i udekorować rukolą oraz posypać parmezanem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *