Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jaja topione w szpinaku.

Skład:szpinak9mw.jpg

  • 6 jaj
  • 1 kg szpinaku
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, ząbek
  • czosnku
  • 20 dag startego sera żółtego
  • gałka muszkatołowa
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Spasób wykonania:
Szpinak popyrkać z wyciśniętym czosnkiem, solą, mlekiem i zasmażką z masła i mąki, dodać gałkę, – żaroodporny półmisek wysmarować tłuszczem i posypać bułką, wyłożyć szpinak, zrobić wgłębienia i wbijać w nie jaja soląc je, – całość posypać serem, – zapiekać do zrumienienia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *