Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z indyka z cukinią.

Składniki:

  • 40 dag pomidorów
  • 20 dag szalotki
  • 20 dag pieczarek
  • 40 dag cukinii
  • 50 dag filetów z indyka
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml białego wina
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pomidory ponacinać, sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Następnie przepołowić, po usunięciu pestek pokroić w grubą kostkę. Szalotki oczyścić i przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cukinię umyć i pokroić w grube plastry. Filety umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Olej rozgrzać, zeszklić na nim szalotkę. Dodać mięso i podsmażyć, ciągle mieszając. Do mięsa wlać wino i gotować ok. 3 min. Następnie dodać grzyby, plastry cukinii, kawałki pomidorów, śmietanę i zioła prowansalskie. Doprawić solą i pieprzem dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 min

2 comments for “Gulasz z indyka z cukinią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *