Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel kawowy albertosa

Składniki:

  • kawa mielona 3 łyżeczki
  • mleko 3 szklanki
  • cukier biały 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • woda 1/6 szklanki

    Sposób przyrządzenia:
    Kawę należy wrzucić do garnuszka, dodać do niej wrzącą wodę i zagotować,
    zestawić z ognia i przykryć pokrywką. 2,5 szklanki mleka należy wlać do
    drugiego garnuszka, dodać do niego cukier, dokładnie wymieszać i
    zagotować. Kawę należy odcedzić od fusów i dodać do mleka.
    Do 1/2 szklanki zimnego mleka jakie zostało należy dodać mąkę
    ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane mleko należy wlać
    do przygotowanej wcześniej mieszanki mleka i kawy, dokładnie wymieszać i
    ciągle mieszając zagotować. Kisiel można podawać zarówno na ciepło, jak
    i na zimno.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *