Składniki:
• 25 dkg makaronu papardelle
• 3 kolorowe papryki
• 60 dkg fileta z indyka
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki oliwy
• świeże oregano
• 500 ml przecieru pomidorowego(z kartonu)
• 8 dkg miękkiego sera żółtego
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Paprykę pociąć na małe kawałki. Mięso pokroić na 5 mm plastry. Czosnek zmiażdżyć i zeszklić na oliwie, dodać mięso i usmażyć na złoty kolor, posolić i popieprzyć. Teraz obsmażyć paprykę, dodać porwane oregano doprawić solą i pieprzem. Zalać przecierem i gotować na mocnym ogniu 5 min. Do naczynia żaroodpornego wrzucać: makaron, mięso i paprykę z sosem. Całość posypać serem. Zapiec w piekarniku na 225 stopniach.