Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placek sułtański

Biszkopt:

  • mąka pszenna 1 szklanka
  • jajka 6 sztuk
  • cukier 6 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżka

    Krem:

  • kremówka 2 szklanki
  • gorzka czekolada 2 tabliczki
  • likier pomarańczowy 1/3 szklanki
  • cukier puder 4 łyżki
  • śmietanfix 2 opakowania
  • rodzynki 10 dag
  • posiekane orzechy włoskie 3 dag

    Nasączenie:

  • herbata

    Sposób przyrządzenia:
    Białka należy ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać do
    nich cukier. Pianę należy bardzo ostrożnie wymieszać z żółtkami jaj,
    mąką oraz sokiem z cytryny. Ciasto należy przełożyć do wysmarowanej
    tłuszczem tortownicy i piec przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do
    160 stopni. Podwyższyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze przez 10
    minut. Po przestygnięciu ciasta należy przekroić je na dwie części. Spód
    biszkoptu należy nasączyć herbatą, a górną warstwę pokruszyć. Śmietanę
    należy delikatnie podgrzać( nie zagotować!!!) na małym ogniu, rozpuścić
    w niej cukier i czekoladę, wystudzić, schłodzić w lodówce przez około 2
    godziny. Rodzynki należy namoczyć w likierze. Śmietanę po wyjęciu z
    lodówki należy ubić mikserem na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać
    Śmietan- fix. Pokruszony biszkopt należy wymieszać z likierem i
    rodzynkami i dodać do masy śmietanowo- czekoladowej. Na spodniej
    warstwie biszkoptu należy ułożyć kopułę z masy i posypać orzechami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *