Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki baranie z cielęciną

Składniki:

 

  • baranina 1/2 kg

 

  • cielęcina 25 dag
  • wywar z kostki 250 ml
  • czosnek 5 ząbków
  • oregano
  • cząber
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięsa- baraninę i cielęcinę należy zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać należy do niej posiekany czosnek, oregano, cząber, paprykę, sól i
pieprz. Należy dolać także wywar z kostki. Masę należy wyrabiać do
uzyskania jednolitej konsystencji. Po wyrobieniu należy wstawić do
lodówki na kilka godzin. Z masy mięsnej należy formować wałeczki i
opiekać je na grillu po kilka minut z każdej strony.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *