Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Congchiglioni z sosem curry.

Skład:

  • 40dkg makaronu muszelek
  • 1 czerwona i 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 50dkg mielonego mięsa
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki curry
  • 2 szklanki bulionu
  • 200ml kremówki
  • 2 łyżki mąki
  • kolendra
  • 2 łyżki soku z limetki

Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w paski, cebulę w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni podsmażyć mięso. Posolić , dodać cebulę i czosnek. Obsypać mąką i curry. Zasmażyć. Wlać bulion i śmietanę oraz dodać paprykę. Dusić 5 min na małym ogniu. Na koniec doprawić kolendrą , solą, pieprzem i sokiem z limetki. Makaron polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *