Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z krewetkami i papryką.

Skład:

  • 50dkg makaronu penne
  • sól, pieprz
  • 1 kg różnokolorowej papryki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10dkg masła ziołowego
  • 25dkg oczyszczonych i obranych krewetek np mrożonych
  • 6 łyżek oliwy
  • 12dkg oliwek czarnych
  • natka

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Papryki i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Ma patelni rozgrzać 1/3 masła, włożyć rozmrożone krewetki, smażyć 2 minuty. Krewetki wyjąć, na patelnię wlać oliwę i podsmażyć na niej 5 min paprykę ,cebulę i czosnek. Dodać krewetki, oliwki i resztę masła. Podgrzewać, aż masło się stopi. Wymieszać z makaronem, doprawić solą i pieprzem. Posypać natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *