Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle cielęce Ewy

Składniki:

  • 1 kg zadniej cielęciny
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • ½ zkl. mąki
  • ½ szkl. tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • ½ cytryny
  • 12-15 ziemniaków

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić na podłużne paski, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie mięso obtoczyć w mące, jajku a na koniec w bułce tartej.
    Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas włożyć sznycle i smażyć do miękkości.
    Podawać z ugotowanymi ziemniakami udekorowane plastrami cytryny.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewa Woźniak

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *