Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka bananowo-ryżowa

Składniki:

  • 3 banany
  • 5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko
  • pół selera
  • 10 dkg szynki
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka soku z cytryny
  • curry
  • sól
  • cukier


Sposób przyrządzenia:
Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubości 1/2 cm. Szynkę pokroić w kosteczkę. Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Do majonezu dodać śmietanę i curry. Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić solą lub cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *