Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z owocami oblany jogurtem

 

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 16 dag ulubionych owoców
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżeczki cukru
  • cynamon
  • 5 dag jogurtu kremowego
  • cukier waniliowy
  • ½ łyżeczki posiekanych pistacji

 

Sposób wykonania:

  1. Jaka roztrzepać razem z żółtkiem oraz mąką.
    Następnie jajeczną masę wylać na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem do ścięcia jaj.
    W między czasie owoce oprószyć cukrem oraz cynamonem.
    Na omlecie rozłożyć owoce, złożyć na pół i polać jogurtem wymieszanym z cukrem waniliowym.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *