Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi lub tilapii w pieprzu Kajeńskim panierowany

Składniki:

  • 4 porcje filetów rybnych
  • 1 łyżka pieprzu kajeńskiego
  • 1 szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka rozpuszczonego masła
  • 1 łyżka oliwy


Sposób przyrządzenia:

Rybę umyć i osuszyć. W plastikowej torbie wymieszać pieprze i sól, wkładać do niej porcje ryby i energicznie potrząsając obtoczyć je w przyprawach. Oliwę wymieszać z rozpuszczonym masłem, częścią nasmarować blachę do pieczenia. Na blasze ułożyć filety, skropić resztą tłuszczu i piec przez 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C. Podawać z jarzynami z wody i ziemniakami gotowanymi w mundurkach.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *