Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z dorsza z łososiem

Składniki:

  • 0,5 kg fileta z dorsza
  • 15 dag fileta z łososia
  • 200 ml śmietany
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól
  • masło
  • bułka tarta

    Sposób wykonania:

    1. Dorsza zemleć po czym dodać do niego jaka, dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
      Całość dokładnie zmiksować.
      Połowę masy przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
      Ułożyć plasterki łososia i przykryć resztą masy.
      Przykryć foremkę jeszcze pergaminem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *