Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus cytrynowy z żelkami

Składniki:

  • 4 galaretki o smaku cytrynowym
  • 2 szkl. mleka kandyzowanego bez cukru
  • 4 łyżki cukru pudru

    dekoracja:

  • cytryna
  • listek mięty
  • kolorowe żelki

    Sposób wykonania:
    Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody po czym odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie mleko ubić razem z cukrem.
    Gdy mleko podwoi swoją objętość a galaretka zacznie tężeć dodając ją do mleka.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Przelać mus do pucharków i wstawić do lodówki.
    Przed podaniem udekorować mus plasterkami cytryny, listkami mięty i żelkami

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *