Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z azjatycką nutą smakową

Składniki:

    • 1 kg żeberek

    Marynata:

    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka posiekanego drobno czosnku
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • szczypta tartego imbiru


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka podzielić na porcje (lub pozostawić całe płaty) natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na 2 godziny. Obsączyć z nadmiaru marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 30 minut obracając i polewając pozostała marynatą. Podawać z frytkami i surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *