Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świeże brzoskwinie w sosie

Składniki:

  • 1,5 kg świeżych dojrzałych brzoskwiń
  • ¼ szkl. cukru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki wody
  • ¼ szkl. wina marsala

    Sposób wykonania:
    Brzoskwinie przekroić na połówki, usuwając z nich pestki po czym połówki te pokroić na plasterki.
    Następnie w kąpieli wodnej wymieszać ze sobą żółtka oraz cukier za pomocą miksera po czym dodać białka ubite na sztywną pianę a potem wino oraz wodę.
    Całość delikatnie mieszać trzymając garnek nad parą, aż masa osiągnie temperaturę 70 stopni, wówczas polać brzoskwinie ułożone na talerzu w kształcie wachlarza.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *