Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź z fasolką szparagową

Składniki:


  • 2 filety ze śledzi
  • 15 dkg fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, opłukać, obsączyć, pokroić w skośne paski. Jajko obrać przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć i odłożyć żółtko, białko pokroić na plastry, żółtko pokroić w drobną kostkę. Fasolkę ugotować na chrupko, odsączyć pokroić na odcinki zbliżone  długością do kawałków śledzi. Majonez delikatnie wymieszać z żółtkiem. W salaterce ułożyć wszystkie składniki, przyprawić, polać majonezem. Przed podaniem ozdobić natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *