Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z polędwicy

Pieczona polędwica mocno czosnkowa

Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 1 główka czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Czosnek obrać. Długim, wąskim nożem ponacinać wzdłuż polędwicę i naszpikować pokrojonymi na połowę ząbkami czosnku. Pozostały czosnek zmiksować z oliwą i przyprawami. Pastą starannie natrzeć mięso,…

Befsztyk pychotka

Składniki: 50 dag polędwicy (środkowej) 5 dag masła łyżka oliwy z oliwek gęsta dobra śmietana zielone szparagi ryż sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować w duzej ilości wody, odcedzić, pozostawić w cieple. Mięso pokrajać na porcje, rozbić lekko dłonią. Nadać nożem okrągłą formę, posmarować oliwą, lekko posolić. Natomiast, aby mięso z solą nie leżało długo,…

Polędwica w sosie borowikowym

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (5 porcji) Polędwica wołowa – 1,2 kg Marynata: ziele angielskie, rozmaryn, sól, pieprz, oliwa Całe borowiki – 5 szt. Borowiki do sosu – 20 g. Cebula – 3 średnie szt. Sól, pieprz Masło Śmietana 18% Sposób przyrządzenia: Polędwicę marynować 24 godziny. Smażyć na średnio gorącym grillu 6 minut z jednej…

Polędwica wołowa w bekonie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Polędwica wołowa – 150 g. Bekon – 1 plasterek Szpinak – około 50 g. Młode ziemniaki – 3 szt. Borowiki – 3 szt. Młody czosnek – 2 gałązki Pomidorki cherry – 2 szt. Kiełki Ser oscypek – 1 gruby plaster Świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Polędwicę nasmarować marynatą (tymianek, olej, czosnek,…