Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: śniadanie

Pasta ze śledziem i twarogiem Iwony

Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg filetów śledziowych 2 łyżki oleju sojowego pęczek szczypiorku Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe  namoczyć, osączyć, drobno posiekać, dodać olej i ucierać. Ser przetrzeć przez sito, dodać do śledzi, masę dokładnie wymieszać, dodać drobno posiekany szczypiorek. Podawać z białym pieczywem.

Pasta owocowa z serem Iwony

Składniki: 15 dkg chudego twarogu 1 jabłko 2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki mleka szczypta cynamonu Sposób przyrządzenia: Jabłko umyć, obrać i zetrzeć  na tarce o dużych oczkach, połączyć  z roztartym  serem . Pastę doprawić do smaku cukrem i szczyptą cynamonu, wymieszać z mlekiem. Podawać z białym pieczywem.

Masło z sardynkami do pieczywa

Składniki: 25 dkg masła 25 dkg sardynek z oliwy ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Sardynki osączyć na sicie z oliwy i oczyścić z ości, dokładnie zmiksować w miseczce. Dodać masło i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Podawać z białym pieczywem lub krakersami, posypać posiekaną zielona natką pietruszki.

Masło z sokiem cytrynowym

Składniki: 1 kostka masła 2 łyżeczki soku z cytryny natka posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku 2 zmiażdżone ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: W miseczce zmiksować kostkę masła na puszystą masę, dodawać kropla po kropli sok z cytryny. Pod koniec miksowania dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku solą i pieprzem. Doskonale…

Masło z wędzonym łososiem

Składniki: 20 dkg masła 20 dkg wędzonego łososia Sposób przyrządzenia: Plastry wędzonego łososia drobniutko posiekać. Masło utrzeć  w miseczce lub zmiksować na puszystą masę. Dodać do masy posiekanego wędzonego łososia, starannie wymieszać i dobrze schłodzić. Dobrze smakuje, jako dodatek do kanapek i grzanek.