Składniki:
- 25 dkg masła
- 2-3 łyżki ulubionej ostrej musztardy
Składniki: 20 dkg masła 6 łyżek ostrego keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Masło w temperaturze pokojowej , utrzeć drewnianą łyżką, lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać keczup i dokładnie i starannie wymieszać, schłodzić przed podaniem. Doskonale smakuje z gotowanym mięsem i gotowaną rybą na gorąco.
Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany kremowej 2 ząbki czosnku ½ cebuli 2 jajka sól, pieprz, majeranek – do smaku jelito wieprzowe Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, obsączyć. ! kg ziemniaków pokroić w kostkę, blanszować przez 2 minuty we wrzątku, odcedzić, umieścić na sicie. Resztę ziemniaków, obrany…
Składniki: 5 parówek mrożone ciasto francuskie roztopione masło lub oliwa Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z osłonek. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na pasy o szerokości równej długości kiełbasy. Każdą parówkę ciasno zawinąć w płat ciasta, rulon pokroić na kawałki o długości 2 – 3 cm, posmarować masłem. Tak przygotowane parówki zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury…