Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasty

Pasta z białego sera z ziołami Iwony

Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½  łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.

Pasta z makreli z jabłkiem Iwony

Składniki: 1 obrana z ości makrela 10 dkg masła 1 duże starte  jabłko 1 cebula sól do smaku Sposób przyrządzenia: Obraną z ości rybę  drobniutko posiekać, utrzeć z masłem. Do dokładnie utartej masy dodać starte jabłko i posiekaną drobniutko cebulę, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.